Marconi House

Entrance lobby

arrow-prev-single-whiite
arrow-top-full

ProjectsMarconi House

Marconi House, an imposing Grade II listed Edwardian building, is situated within the Strand Conservation Area in the heart of London's exclusive West End. It was originally built as a hotel and restaurant in 1904, designed by Norman Shaw, to serve the Gaiety Theatre next door. The building has a rich history, serving as headquarters of the Marconi Companies from 1912 to 1933 and later as offices of English Electrics. It was from studios on the seventh floor (in 1922 and 1923) that the first radio programmes from the London Broadcasting Station 2LO were broadcast and it was later used as the headquarters for the Ministry of Civil Aviation. In 2011 extensive refurbishment works commenced to transform this London landmark into a 5 star hotel and residential building, accommodating 86 prestigious apartment.

Terraced Internal Promenade

‘Patalab was commissioned to develop a striking design for the main lobby area of Marconi House. Located at the Strand opposite Somerset House, the lobby has been remodelled to provide a generous entrance space, creating a terraced internal promenade in response to its prominent setting. The design is contemporary interpretation of an rich Art Deco interior and refers to the period when the building was originally constructed. A curved glass wall, a leather clad reception desk and dark green stone floor form main features in this dynamic welcome area for both visitors and passers-by.

Awards

New Homes Award: Best Large Development, WINNER, 2013

Model
Overview Heritage
Marconi House