arrow-top-full

ProjectsThe Coppice

This private residence for a young family lies within the High Weald Area of Outstanding Natural Beauty and the Balcombe Conservation Area. The house offers all the comforts of contemporary design while retaining the intimate connection with its landscape setting.

A House Split into Two

In response to the context, the house has been split along the East-West axis into two volumes with a glazed gap in-between.

The northern volume, housing mainly utilitarian rooms, is clad in local stock brick and blends with its regular facade pattern into the traditional setting. Contrasting with this, the southern volume, accommodating flexible open plan living areas and bedrooms, is clad in timber and fully glazed towards the garden. Light and views are drawn into the heart of the home.

The entire structure has been designed to minimise environmental impact and be sensitive to the rural location.

The project has been realised in collaboration with UberRaum.

Awards

Mid Sussex Design Award, SHORTLISTED, 2012

Read about the project

Gain an insight into the construction process via our client's blog.

Before refurbishment
Section
Overview Homes
The Coppice