Victoria Park Village

Community housing

arrow-prev-single-whiite
arrow-top-full

ProjectsVictoria Park Village

Victoria Park Village is a re-interpretation of the London terrace house, forming one of the driving forces behind our proposal for the long and thin site in response to this open competition initiated by Peabody housing association.

Re-interpreted Typology

Our solution is to rotate the typically deep London terrace plan through ninety degrees – elongating the front façade and locating a courtyard garden next to every property. A large sliding gate enables the tenants to control their own outdoor courtyard; choosing to either enclose an intimate private space, or, open their courtyard up to the street and actively encourage a neighbourhood spirit.

Floating Brick Volumes

The proposed massing and spacing has been designed to minimise the impact to the residents of existing properties along Gore Road. Roofs slope away from the gardens of the existing properties, cutting back to further reduce their apparent size. The ample courtyards provide breathing room between each residence and deliver a visual link beyond our proposal.

Our proposed design is a contemporary take on the brick material palette prevalent in the area, appearing at first glance to float in mid-air.

Site
Projects OverviewOverviewHousing
Victoria Park Village