arrow-top-full

ProjectsRostocker Strasse

‘Patalab has been commissioned to design a mixed-use building on a narrow but long plot near the city centre of Neubrandenburg, in Germany’s Mecklenburg. The proposal offers a contemporary approach to infill as the new building has an open structure that is perforated in plan rather than creating another impenetrable volume within the city block - neighbouring properties, which were primarily erected in the last century, are characterised by larger street facing buildings with annexes and outbuildings towards the rear of the long sites.

Responding to this condition, our design creates a three-storey structure to the front of the site which is linked by an open staircase and a wide bridge to another two-storey building to the rear. The ground floor accommodates a bicycle shop with full height glazing to the street and five apartments are located above and behind.

Design sketch
Design sketch
Overview Housing
Rostocker Strasse